سوالات متداول

سوالات متداول

صورتحساب الکترونیکی دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی بوده و اطلاعات مندرج در صورتحساب در حافظه مالیاتی فروشنده ذخیره می­‌شود.

فاکتورهای فروش و خدمات برای جلوگیری از فرار مالیاتی و هم چنین تسهیل در محاسبه مالیات در سامانه مودیان ثبت می شوند.

برای پاسخ به این سوال ،به طور خلاصه باید گفت تمامی شرکت ها (اشخاص حقوقی) و یا اشخاص گروه اول که دارای پرونده ی مالیاتی هستند باید صورتحساب های فروش و خدمات خود را به صورت الکترونیکی ثبت کنند.

یا تک به تک ثبت می شوند و یا به صورت فایل اکسل ایمپورت می شوند.برای اصنافی که تعداد فاکتورهای آنها زیاد است استفاده از ایمپورت فایل اکسل راحت تر می باشد و برای شرکت هایی تعداد فاکتورهای کمی دارند ثبت به صورت تک به تک منطقی تر می باشد.

طبق تبصره 1 ماده 3 قانون برگزاری مناقصات مصوب امور اقتصادی و دارایی کشور، سقف مبلغ ارسال صورتحساب مالیاتی، برای معاملات کوچک یک میلیارد ریال، همچنین برای معاملات متوسط از یک میلیارد ریال تا ده میلیارد ریال و برای معاملات بزرگ مازاد بر ده میلیارد ریال می‌باشد.

صورت حساب الکترونیکی توسط فروشنده در سامانه صادر می‌گردد. اگر زمانی مودی با مصرف کننده نهایی در ارتباط باشد؛ مراحل صدور صورتحساب مالیاتی، توسط پایانه های فروشگاهی انجام می‌شود. زمانی که خریدار، مصرف کننده نهایی نباشد؛ صورتحساب الکترونیکی توسط فروشنده به صورت خودکار در کارپوشه وی منتقل می‌گردد. در پایان هر دوره، بدهی‌های مالیاتی توسط سامانه محاسبه می‌شود. ماموران مالیاتی تنها در موارد ذکر شده در قانون می‌توانند مشارکت داشته باشند؛ جز در این موارد، حق دخالت بر امور اشخاص مشمول را ندارند.

مودیانی که بعد از تاریخ فراخوان شروع به فعالیت رسمی نموده‌اند، تاریخ شروع فعالیت آن‌ها به عنوان تاریخ مشمولیت شناخته می­‌شود. از تاریخ مشمولیت مودیان ملزم به صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان هستند

طبق ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم، سازمان امور مالیاتی کشور برای جمع آوری مالیات، اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل را مکلف کرده است، تا فاکتورهای معاملات خود را در سامانه به منظور تسهیل در محاسبات مالیات ثبت نمایند.